Hvorfor velge print på Akryl Dibond?

Intense farger og krystallklar finish

Rått, rent og ekstremt elegant. På Akryl Dibond blir bildet ditt noe helt spesielt. 

Fargene i bildet ditt forsterkes når det printes med pigmentert blekk i 10 farger og ytterligere når det festes direkte på et 3 mm speilblankt akrylglass.

Prikken over i-en er dibondplaten i aluminium, som er montert på baksiden og fullfører uttrykket med en 3 mm svart kant hele veien rundt bildet ditt. 

Refleksfrit print med klare farver

Minimalistisk, men iøynefallende

Ditt foto printes på et deilig Hahnemühle-papir med Fine Art-print i 10 farger. Det gir et sylskarpt resultat med høy kontrast og utrolig fargedybde.

Printet limes direkte på akrylglasset og på baksiden er det montert en formstabil alu sandwichplate som med sin 3 mm svarte kant avrunder bildet og gjør innramming overflødig.

Resultatet er utrolig. Bildet ditt fremstår rent og rått uten innramming. Minimalistisk, men likevel iøynefallende.

Bildet ditt leveres klar til opphengning

Sikker og enkel montering

Når du bestiller Akryl Dibond-bilder, trenger du ikke å bekymre deg for monteringen. Bildet ditt kommer med skjulte beslag som gjør det enkelt å henge opp og gir bildet en sveveeffekt med 10 mm avstand til veggen. Avstanden skaper en naturlig skygge som innrammer bildet på en elegant måte.

For bilder over 150 cm monterer vi også en skjult svart MDF-ramme på baksiden. Denne fungerer som stabilisator og beslag, slik at formstabiliteten opprettholdes og opphengningen fortsatt er enkel.

Få bildet ditt innrammet

Håndlagde rammer i markedets beste kvalitet

For en mer tradisjonell finish kan du velge å få bildet ditt innrammet i en av våre håndlagde sveverammer, som produseres med lister i ekte tre i vårt eget innrammingsverksted.

Hvis du velger å få ditt Akryl Dibond-print innrammet, vær oppmerksom på at du ikke vil kunne se den karakteristiske aludibond-platen. Selv om det ikke kan ses fra utsiden, vil det likevel bidra til å gjøre bildet ditt mer formstabilt, noe som spesielt er en fordel for store størrelser.

Se vårt utvalg av rammer

Bli inspirert til innredning med personlige bilder

Bli inspirert til innredning med personlige bilder

Hvor stort kan mitt foto være på aluplate?

Forberedelse av filer

Piksler
Maks 60 cm per 1000 piksler. En iPhone 7 har for eksempel et 12 MP-kamera tilsvarende ca. 4000 x 3000 piksler. Maksimum for dette er derfor 240 x 180 cm.

Filformat
JPG foretrekkes. TIFF og PDF er også fine formater.

Oppløsning av akustikkprint
150 dpi er anbefalt. For store bilder kan du nøye deg med lavere oppløsning.

10 % rabatt

på utvalgte størrelser

30 x 20 cm: 1.125,- 1.250,- 85 x 55 cm: 2.145,- 2.384,-
40 x 40 cm: 1.375,- 1.528,- 90 x 60 cm: 2.327,- 2.585,-
65 x 45 cm: 1.707,- 1.897,- 140 x 95 cm: 4.306,- 4.784,-
65 x 65 cm: 2.033,- 2.259,- 195 x 95 cm 5.614,- 6.238,-
Flere priser

Rask produktsjon,

sikker levering

Vi passer på miljøet

Se mer om vår innsats

Er du bedriftskunde?

Kontakt oss for et samarbeid

Følg oss

Få svar på dine spørsmål om Akryl Dibond – 6 mm

Hva er spesielt med Akryl Dibond-bilder?

Sylskarpe detaljer og krystallklar finish. Du får høy kontrast og utrolig fargedybde når bildet ditt er montert på innsiden av 3 mm akryl med speilblank overflate. 

Bildet ditt printes på et fint Fine Art Giclée-papir fra Hahnemühle med pigmentert blekk i 10 farger. Det gir et sylskarpt resultat med dype farger, noe som forsterkes ytterligere gjennom det blanke akrylglasset.

På baksiden er det montert en formstabil alu sandwichplate med 3 mm svart kant som avrunder bildet og gjør innramming overflødig. Resultatet er et bilde som i seg selv fremstår som ærlig og eksklusivt.


Hvilke størrelser og formater kan Akryl Dibond-bilder produseres i?

Enten du vil ha miniatyrformater eller et stort panoramabilde, er det ikke noe problem med Akryl Dibond-print. Du kan fritt tilpasse størrelsen på bildet ditt fra 15 x 15 cm og opptil 180 x 120 cm.

Vil du at bildet ditt skal bli enda større? Da tilbyr vi Fine Art Giclée glassbilder i størrelser opptil 193 x 145 cm.

Akryl Dibond-print kan også bestilles i kampanjestørrelser hvor du får 10 % rabatt.

Få full oversikt over priser og formater


Hva er produksjons- og leveringstiden for Akryl Dibond-bilder?

Du kan alltid se gjeldende produksjons- og leveringstid for ditt Akryl Dibond-bilde når du legger produktet i handlekurven din.


Hvordan henger jeg mitt Akryl Dibond-print på veggen?

Ditt Akryl Dibond-bilde kommer med skjulte beslag, som enkelt kan monteres på veggen og sikrer stabil opphengning. Beslagene gir deg også et fotoprint med en sveveeffekt, hvor bildet vil henge med en avstand på 10 mm fra veggen. Avstanden her skaper en skygge som vil fungere som en fin og naturlig innramming av veggbildet ditt.

Kan mitt Akryl Dibond-bilde henge utendørs og på badet?

Siden bildet ditt printes på et Fine Art-papir som limes mellom akrylglasset og alu dibond-bakplaten, anbefaler vi ikke å henge det på badet eller utendørs. Vann og damp kan potensielt trenge inn mellom de to platene og forårsake skade på papirprintet. 

Skal bildet ditt være utendørs eller henges på badet, anbefaler vi i stedet at du får laget et direkte print på hvit aluplate, børstet aluplate eller matt aluplate. Her printer vi direkte på aluplaten med UV-print, som er både vannfast og motstandsdyktig mot riper og sollys. 


Hvilke typer bilder og motiver egner seg til print på Akryl Dibond?

Det er ikke et bilde som ikke vil ta seg godt ut som et Akryl Dibond-bilde. Fine Art printteknikken fanger opp alle fargenyanser og de får ekstra dybde gjennom det speilblanke akrylglasset. 

Det er derfor du også får de vakreste resultatene med fargerike bilder og bilder som er fulle av kontrast. Her vil fargene først intensiveres av det pigmenterte blekket, deretter refleksjonen gjennom akrylglasset.

Har du et bilde i veldig mørke nyanser, er Akryl Dibond også et utmerket valg. Med så mange som fire svarte blekkpatroner kan Fine Art-printet treffe de mørke fargetonene og gi bildet enorm dybde.
 

Hvilke alternativer finnes det til print på hvit aluplate?

Vi tilbyr flere typer både glassbilder og print på aluplate.

Ønsker du for eksempel rent glass uten alu sandwich-bakplate, bør du absolutt se nærmere på vårt eksklusive Fine Art Giclée-glass og akrylglass – 4 mm. Her vil det i stedet for den svarte kanten på aluplaten være glasset som i seg selv avrunder bildet ditt og gir det et rent og minimalistisk uttrykk fra alle vinkler og kanter.

Hvis du derimot elsker aluplatens rå og moderne preg på bildet ditt, tilbyr vi mange typer ikke-reflekterende print på aluplate. På matt aluplate – 1 mm og børstet aluplate – 3 mm kan du for eksempel bokstavelig talt la den metalliske overflaten på aluplaten skinne gjennom printet, mens det på hvit aluplate – 3 mm får en lett silkeaktig glans i lyse områder på den ellers matte overflaten.

Se alle mulighetene med print på aluplate

Har du spørsmål?

Kontakt oss på post@illux.no

Vil du ha mer inspirasjon?

Utforsk vår Instagram

10 % rabatt
på utvalgte størrelser
30 x 20 cm: 1.125,- 1.250,-
40 x 40 cm: 1.375,- 1.528,-
65 x 45 cm: 1.707,- 1.897,-
85 x 55 cm: 2.145,- 2.384,-
90 x 60 cm: 2.327,- 2.585,-
Flere priser