MILJØVENNLIGE PRODUKTER

Vi stiller høye krav til kvaliteten på produktene våre. Dette gjør vi både for å sikre deg det beste produktet og samtidig for å sikre høy holdbarhet og lang levetid. Vi ønsker at produktene våre ikke skal være en del av en bruk-og-kast-kultur, men at de skal fungere som varige minner og vakre kunstverk som kan pynte på veggen i mange år.

Har du samme holdning som oss? Og vil du gå et skritt videre og orientere deg etter produkter med særlig miljøvennlige kvaliteter? Så vil vi guide deg her til hvilke produkter du kan velge med ekstra omtanke.

Mat Fine Art papir 230g 

Mat Fine Art papir 230g er et bærekraftig papir laget av trær fra skog som forvaltes i overensstemmelse med en lang rekke sosiale og miljømessige kriterier. Blant annet må det ikke felles flere trær i skogen enn den klarer å reprodusere.

Hvis du ønsker å få papiret ditt registrert som FSC®-sertifisert på fakturaen din, kontakt oss på post@illux.no. Denne administrative tjenesten koster 275 kr inkl. mva. mva.

Se mere om Mat Fine Art papir 230g
Læs mere om FSC

Akustikkbilder

Våre akustikkplater er laget av mineralull med 70 % resirkulert glass, noe som sparer miljøet for at flere nye ressurser tas i bruk. Det sparer energi og reduserer CO2-avtrykket. Faktisk betyr det at akustikkplaten slipper ut færre kg. CO2 pr. m2 enn andre produkter på markedet.

Vi trykker på akustikkplatene med vår miljøvennlige UV-skriver med Greenguard Gold-sertifisert blekk.

Se mer om akustikkbilder
Les miljøvaredeklarasjonen

Bilder på lerret

Våre lerretsbilder er alltid trykt på et kraftig bomullslerret med sertifiseringen STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Dette sertifikatet er din garanti for at du ikke blir utsatt for helseskadelige påvirkninger gjennom bomullslerretet.

Lerretsbilder trykkes med vår miljøvennlige UV-skriver med Greenguard Gold-sertifisert blekk som ikke avgir farlige kjemikalier eller flyktige organiske forbindelser (VOC-er).

Se mer om lerretstrykk
Les mer om STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Treprint

Den mest bærekraftige råvaren i verden er tre. Blant annet fordi trær reduserer drivhuseffekten ved å ta opp CO2 fra luften. Denne bærekraftige prosessen krever imidlertid at det ikke felles flere trær enn skogene rekker å reprodusere.

Derfor kan du på forespørsel få bildet ditt trykt på FSC-sertifisert bjørkefinér som stammer fra skog hvor skogarealet bevares. Vår bjørkefinér – 9 mm er også alltid Carb2-godkjent, og treverket avgir dermed ikke skadelige mengder formaldehyd (gass). 

Se mer om bjørkefinér – 9 mm

Fototapet

Vår fototapet er laget av trær fra skog som forvaltes i overensstemmelse med en lang rekke sosiale og miljømessige kriterier. Blant annet må det ikke felles flere felles trær enn skogen rekker å reprodusere. Vi trykker dessuten med Greenguard Gold-sertifisert blekk på tapetet.

Hvis du ønsker å få ditt fototapet registrert som FSC®-sertifisert på fakturaen din, så kontakt oss på post@illux.se. Denne administrative tjenesten koster 275 kr inkl. mva. mva.

Se mer om tapettrykk
Les mer om FSC

Rammer

Alle rammene våre er håndlagde på egen fabrikk med ekte trelister laget av duriantre med glasur eller finér på utsiden – avhengig av om rammen skal være sort, hvit eller ha en naturlig trefarge. 

Duriantreet vokser i plantasjer der det først blir felt etter 30–35, når treet år ikke lenger produserer nok frukt. Etter dette plantes et nytt tre, og slik sikres det at treet brukes på en bærekraftig måte.

Se vårt utvalg av rammer